Piața din Nafplio, un orașel din Peloponez, e o încantare pentru noi. Sunt atâtea legume proaspete în ianuarie și februarie, încât ai putea trăi mâncând doar salate! Combinațiile sunt nesfârșite, pentru toate gusturile. De pildă, noi am inventat o salată de conopidă care s-a dovedit delicioasa.

Ingrediente:
– o conopidă
– branză feta
– ardei capia roșu
– ceapă verde
– mărar
– usturoi
– ulei de măsline

Am pus la fiert o oala cu apă și sare. Am curățat conopida și, când a dat apa în clocot, am pus bucățile în oală. Le-am lăsat la fiert cam 10 minute, să nu se înmoaie de tot (am verificat periodic cu furculița).

Între timp, am tocat ardeiul, ceapa, usturoiul și mărarul. Când a fost gata conopida, am dat-o într-o apă rece, să se ducă fierbințeala. Apoi am adăugat brânza mărunțită și legumele tocate.

Am stropit totul cu ulei de măsline, cumpărat tot din piață. Combinația ni s-a părut delicioasă și vă invităm și pe voi să o încercați!