Îmi rămăseseră câteva flori de la delicioasa ciorbă de miel cu frunze și tulpini de păpădie și mă tot gândeam cum să transform o rețetă asiatică de mâncare cu flori de păpădie în funcție de ce aveam prin cămară. Până la urmă am păstrat doar ceapa din rețeta inițială 😂.

Ce am folosit în rețeta de mâncare cu flori de păpădie:

2 cepe

legume și roșii deshidratate

ulei de măsline

o mână zdravănă de flori de păpădie proaspăt culese

sare cu ierburi, piper și cimbru

Ceapă și roșii deshidratate

Prima dată am călit ceapa în puțin ulei. Eu nu tai ceapa mărunt, îmi place să o simt în mâncare. Separat, într-o oala mică, am pus la fiert legumele deshidratate și roșiile. Roșiile sunt din grădina noastră și sunt deshidratate de noi. Uleiul de măsline de la ele este condimentat și foarte gustos. După ce s-au rehidratat legumele, le-am turnat cu tot cu zeamă peste ceapa călită, să-și împreuneze aromele.

Separat m-am îngrijit de florile de păpădie. Le-am lăsat un timp descoperite ca să iasă eventualele insecte cuibărite printre petale, apoi le-am clătit cu apă rece într-o strecurătoare și le-am lăsat deoparte.

Revenind la oala cu miresme, după ce-a mai scăzut puțin zeama, am adăugat florile de păpădie spălate și scurse, apoi condimentele. Am pus capacul și am lăsat să se înabușe la foc mic.

Ca să fie sote până la capăt, ăsta ar fi fost momentul în care eu aș fi adăugat unt. Dar am lăsat-o fără și bine-am făcut. Mâncarea a ieșit super gustoasă și s-a potrivit incredibil de bine cu friptura de miel de la cuptor.

Rețete cu păpădie - Mâncare din flori de păpădie cu miel

A, să nu uit, florile rămase de la ciorba de miel cu frunze și tulpini de păpădie s-au transformat într-un ceai răcoritor. Florile pe care le-am folosit în mâncare le-am cules cu puțin timp înainte să m-apuc de gătit, ceea ce îți recomand și ție. Și încă un pont pentru culesul florilor: cea mai bună perioadă este prima parte a zilei, mai ales prânzul, fiindcă spre seară florile se închid. Asta nu înseamă că nu pot fi folosite! Eu abia aștept sa murez niște boboci de păpădie 😋.

Dacă o să faci și tu mâncare cu flori de păpădie, ca în rețeta de mai sus sau cu ce ai prin casă, lasă-mi părerea ta într-un comentariu. Sunt curios cum ți-a ieșit.

Citește și: