Am fost în weekend la grădină și am cules mai multe fructe și legume, printre care mazăre, pătrunjel, leuștean și un morcov. Am cules un singur morcov pentru că eram curios în ce stadiu de creștere e. Morcovul era tânăr încă, aproximativ 15 cm, deci frunzele erau foarte fragede. Îmi doream de mult să încerc frunzele de morcov, așa că am decis să le folosesc în mâncarea de mazăre.

Să vă povestesc cum am gătit. Am fiert o puică de la părinții mei și am pus-o separat. Am scos mazărea din teci, am spălat-o în 2-3 ape (ea e oricum protejată în teacă, plus că nu fusese tratată cu nimic, grădina noastră fiind ecologică). Le-am pus și pe ele deoparte. Am tocat două cepe și frunzele de morcov și le-am pus împreună în puțin ulei de măsline, la foc mic.

Când ceapa a devenit sticloasă, am adăugat mazărea și zeama de la găină. Când s-a fiert mazărea, am adăugat carnea de găină și am aruncat deasupra o mână de usturoi marunțit plus pătrunjel tocat.

Rezultatul a fost uimitor. Sincer, nu cred că de la ceva anume, cred că fiecare ingredient a participat la gustul final. Carnea din găinile tărănești de ouă este mult mai gustoasă decât cea din găinile albe, mazărea era și ea un soi vechi, zeama de găină în loc de apă, frunzele de morcov, usturoiul și pătrunjelul…

… toate au făcut ca această mâncare de mazăre cu puică de țară și frunze de morcov să fie cea mai bună mâncare de mazăre pe care am mâncat-o până acum.

Iată și ingredientele:

  • 500 grame de mazăre boabe
  • 2 cepe
  • frunzele de la un morcov
  • carne de găină
  • 1 căpățână de usturoi
  • pătrunjel
  • ulei de măsline
  • sare, piper