Aseară a venit rândul înghețatei cu dulceață de nuci și cireșe amare. Îmi place mult înghețata, dar nu am niciodată răbdare să fac o rețetă care necesită fierbere. De fiecare dată când fac înghețată de casă, folosesc iaurt gras sau smantână dulce. Prepararea durează câteva minute (la propriu!), ingredientele sunt puține, iar metoda e atât de simplă, că n-ai cum s-o greșești.

De data aceasta, am folosit ca bază iaurt grecesc cu 10% grăsime. Am pus într-un vas 400 de grame de iaurt, am adăugat doi pumni de cireșe amare și patru linguri de dulceață de nuci verzi. Simplu, așa-i?

Ei, dacă e să vă povestesc cum a fost la cules de cireșe amare și cât a durat scosul sâmburilor sau cum se întâmplă că te trezești cu mâinile murdare după ce decojești nucile verzi purtând mănuși, atunci se complică treaba 🙂 . Dar în acest articol ne vom ocupa doar de înghețată.

Așadar, am mixat totul câteva minute, până când compoziția a devenit cremoasă și omogenă. Trebuie să vă dezvălui că dulceața noastră făcută din nuci verzi combinate cu nuci uscate, toate culese din grădina de la țară, a ieșit excelent, iar bucățile rămase mai măricele au făcut ca textura înghețatei să fie un pic crocantă.

Am porționat înghețata în pahare de plastic și le-am pus în congelator două-trei ore. Dacă vreți să vă faceți propria înghețată, nu uitați să o amestecați din când în când după ce o puneți la rece, ca să nu se formeze ace de gheață.

Și nu vă înfrânați imaginația! Puteți amesteca iaurtul cu orice tip de dulceață sau cu fructe și miere; noi am făcut recent cu căpșune, fiindcă erau prea multe culese și riscau să se strice. Iar pentru mâine am deja pregătită o nouă tentativă: înghețată de casă cu dulceață de cireșe amare 🙂 . Dacă vă tentează maratonul nostru, vedeți cum ne-a ieșit și înghețata cu dulceață de nuci verzi.