Gustul înghețatei cu dulceață de nuci verzi, pe care am făcut-o astăzi, îmi va rămâne în minte mult timp de-acum încolo. Am pregătit-o la repezeală, să le fac copiilor o surpriză. Ca să fie cât mai simplă și mai sănătoasă, am folosit minimul de ingrediente necesare: iaurt și dulceață.
Am pus într-un bol jumătate de găletușă de iaurt grecesc cu 10% grăsime, ca să fie înghețata cremoasă. Am adăugat, la ochi, 5-6 linguri de dulceață de nuci verzi și uscate, proaspăt făcută cu o seară înainte.
Am mixat la viteză maximă până când compoziția a devenit omogenă. Am împărțit-o în patru pahare de plastic, pe care le-am pus la congelator.

Am amestecat la fiecare 30 de minute, ca să nu se formeze ace de gheață.

Ce sa vă spun, nu seamănă cu nimic altceva! Dulceața de nuci verzi amestecate cu nuci de anul trecut, culese de la noi din grădină, are un gust cu totul aparte, ușor amăruie, dar extrem de savuroasă.

Vă vom povesti în curând cum am preparat-o și pe ea. Sincer, nu cred că va rămâne mare lucru de pus la borcane, fiindcă am de gând să mai fac o tură de înghețată, cu un ingredient în plus: cireșe amare. Avem un cireș sălbatic uriaș în grădină și ar fi păcat să rămână necules. Măcar ramurile inferioare, la care reușim să ajungem cu scara, că mai sus nu ne încumetam să urcăm 🙂 .