Prima dată am mâncat flori de dovlecel umplute cu carne în Grecia. Mi-au placut atât de mult încât mi-am dorit sa le gătesc și eu. Am încercat o rețetă fără carne și am fost foarte mulțumit de rezultat! Încearcă și tu!

Ingrediente:

– 8 flori de dovlecel
– 2 dovlecei
– 2 cartofi
– 1 roșie
– verdeață
– iaurt gras
– sare, piper

Florile de dovlecel se spală foarte delicat, apoi se scoate cu grijă pistilul. Se lasă la uscat pe șervețele de hârtie.

Cartofii se fierb sau se coc, apoi se amestecă cu roșia tocată (de preferat coaptă înainte) și cu dovlecelul tocat și rumenit în ulei. Se amestecă totul, se adaugă verdeața, sarea și piperul și se umplu florile.

Florile se așază apoi într-o tigaie cu ulei fierbinte și se întorc 3-4 minute până se rumenesc peste tot. Se servesc cu iaurt lângă.

Rețeta asta merge chiar mai bine cu carne tocată amestecată cu orez sau doar cu orez. În varianta cu carne este de preferat să adăugați iaurt în umplutura, pentru a fluidiza compoziția.
Poftă bună!