Anul acesta am plantat în grădină trei soiuri de dovlecei: zucchini, galbeni și rotunzi. Cei rotunzi s-au făcut primii, așa că am cules primele trei bucăți și le-am adus acasă cu gândul la ardeii umpluți cu carne de la o terasă din Milina, în Pelion, Grecia.

Am vrut să folosesc cât mai multe produse din grădină, așa că am creat o rețetă greu de înțeles, dar cu un rezultat surprinzător de bun. Iată ce am folosit din ce am cules: ceapă, usturoi, busuioc, pătrunjel și doi ardei iuți (jalapeno și gheara găinii). M-am abținut cu greu să nu adaug și cei câțiva cartofi pe care îi adusesem acasă 🙂 .

A, să nu uit de carnea tocată (vită plus porc, în cazul meu), sare, piper, ulei, suc de roșii și doi dovlecei (unul dispăruse în gurile hămesite ale familiei fără știrea mea).

Am tăiat ceapa și am pus-o la călit în puțin ulei. Între timp, am spălat și scobit dovleceii și am pus deoparte miezul. În ceapa călită am pus carnea amestecată cu două fire de usturoi, pătrunjel, sare, piper și busuioc.

Am adăugat sucul de roșii, apoi am mai așteptat puțin. Am umplut dovleceii cu acea compoziție și le-am pus câțiva căței de usturoi pe post de capac…

… aveam câteva roșii cherry din grădină, dar mi-a fost milă de ele, sunt abia la începutul sezonului și ne delectăm cu câte una pe post de “prăjitură”. Am amestecat carnea rămasă cu miezul dovleceilor și am lăsat să fiarbă la foc mic.

Când a fost gata, am turnat iaurt rece ca să pot mânca imediat pentru că nu mai puteam de curiozitate.

Rezultatul a fost peste așteptări. Aceeași senzație am trăit-o și când am gătit prima dată flori de dovlecel umplute. Vă sfătuiesc să le încercați când aveți ocazia!