Cu ultimii dovlecei din frigider, unul verde și unul rotund, am făcut niște chiftele pe care nu le-am mai încercat până acum, prăjite în ulei.
Am decojit dovleceii, iar pe cel rotund l-am și curățat de semințe, fiindcă erau deja mari. Apoi i-am dat pe răzătoarea mare, i-am sărat și i-am lăsat într-un vas timp de 20-30 de minute. I-am răsturnat pe o bucată de pânzâ și i-am stors cât am putut de bine.
Să vă spun acum ce ingrediente am folosit:
- doi dovlecei măricei
- 3 ouă
- brânză Feta
- cașcaval afumat
- pesmet
- usturoi
- sare, piper, boia dulce, oregano
- ulei de floarea soarelui
Am spart cele trei ouă și le-am amestecat bine cu condimentele și cu patru căței de usturoi pisați. Eu n-am mai pus sare, pentru că sărasem deja dovleceii.
Apoi am adăugat dovleceii rași și pesmetul. Eu am pus inițial cinci linguri, dar am mai adăugat ulterior, fiindcă era prea moale compoziția.
Am fărâmițat brânza între degete și am ras cașcavalul, apoi le-am amestecat cu restul ingredientelor.
Am pus ulei de floarea soarelui într-o tigaie întinsă și l-am lăsat să se încingă la foc mediu. Aveți grijă să nu ajungă să fumege! Am format bile din compoziție, le-am aplatizat între palme și le-am tăvălit prin pesmet, care are rolul de a nu lăsa uleiul să pătrundă în interiorul chiftelei.
Am acoperit câteva dintre chiftelele de dovlecei cu fulgi de porumb, în loc de pesmet. Au fost primele mâncate 🙂 !
Am prăjit chiftelele în ulei încins, până s-au rumenit pe partea de jos, apoi le-am întors cu grijă, folosind o spatulă lată din lemn și o furculiță.
Le-am mâncat cu minunatele noastre roșii din grădină și cu iaurt.
Dacă vreți să încercați și alte rețete cu dovlecei testate de noi, vă recomand chifteluțe de dovlecei la cuptor, dovlecei rotunzi umpluți cu carne, dovlecei la grătar cu brânză, iaurt și usturoi sau flori de dovlecei umplute.
Leave A Comment