Cu ultimii dovlecei din grădină pe care i-am luat la noi în concediu ne-am gândit să gătim ceva inedit. Ne-a venit ideea să umplem cannelloni cu broccoli și dovlecei. Am spălat cei doi dovlecei, unul galben și unul verde, pe care îi aveam, i-am tăiat cubulețe, am eliminat semințele mari și i-am pus la fiert în apă cu sare. În paralel, într-o tigaie am tras în unt niște broccoli pe care il pusesem de dimineață la decongelat în frigider. Am adăugat sare și felii subțiri de usturoi (tot din recolta noastră).

După ce s-au fiert dovleceii, i-am pus la scurs într-o strecurătoare. Când buchețelele de broccoli s-au înmuiat suficient cât să poată fi tăiate cu furculița, am pus deasupra dovleceii, sare, piper, oregano și ulei de măsline și le-am lăsat cinci minute pe foc, să se îmbine aromele. Apoi am adăugat mozzarella și un tip de brânză grecească numită kefalograviera, foarte potrivită pentru paste.

Următorul pas a fost mai migălos, respectiv umplerea pastelor de tip cannelloni cu compoziția descrisă mai sus. Nu uitați să o gustați înainte, ca să fiți siguri că nu mai e nevoie de sare sau alte condimente. Porniți cuptorul la 180 de grade, ca să se preîncălzească.

Apoi a urmat “montarea”. Am turnat sos de roșii în tavă- nu vă zgârciți, fiindcă altfel nu se vor înmuia suficient pastele. Am așezat cannelloni unul lângă altul, la mică distanță, ca să ajungă sosul peste tot si să nu se lipească între ele. Am turnat deasupra încă o tură de sos de roșii și am presărat ambele sortimente de brânza rasă.

Am pus tava la cuptor timp de aproximativ 45 de minute, la 180 de grade Celsius. Verificați totuși după 30 de minute dacă s-au înmuiat pastele, posibil să fie gata mai repede. Nouă ne-au plăcut foarte mult. Sperăm să încercați și voi această rețetă și să ne spuneți cum vi se pare!