Cei trei caiși din grădina noastră de la țară ne-au răsfățat anul acesta cu multe fructe. Primul care a rodit, pe la începutul lunii iulie, a făcut fructe mari și galbene, ceilalți doi, de alt soi, sunt acum în pârg; ei au caise micuțe, roșu cu portocaliu, cam pătate, din păcate.

Am făcut zilele trecute gem de caise neîndulcit și a ieșit delicios, iar acum am să vă povestesc despre cele pe care le-am pus la deshidrator.

Am spălat caisele, le-am feliat nu foarte subțire și le-am întins pe tăvi. Conform manualului, am setat aparatul la 57 de grade Celsius și 24 de ore.


Data viitoare am să înjumătățesc timpul fiindcă mi-ar fi plăcut mai puțin uscate; altfel, sunt extrem de aromate și pentru noi s-au dovedit o soluție excelentă de gustare de luat în parc.

Și s-au potrivit perfect în înghețata de casă pe care am făcut-o de curând folosind pulpă de caise și caise deshidratate. Vă voi spune rețeta în curând!

Leave A Comment